Jdi na obsah Jdi na menu

PilsAlive 2012

22. 10. 2020

opr.jpg

 

snimek1.png

snimek2.png

konal se
       v sobotu 16. 6. 2012
na Biskupství plzeňském

 

Křesťanský hudební festival PilsAlive 2012 letos už počtvrté

    Nádvoří plzeňského biskupství, průjezd a přilehlé učebny byly v sobotu 16. června plné muziky. Příchozí čekal hned za mohutnými vraty příval rytmické hudby a zpívání z malého vyvýšeného pódia. To byl PilsAlive, na kterém vystupovali i účinkující z Lobezské farnosti.

kapely2012.png

    Kdo sem vkročil a chvíli se zaposlouchal, určitě nelitoval. Od 11. hodiny po úvodním slovu a povzbuzení od otce biskupa Františka Radkovského zde vystoupily dětské kapely Chlupatý sbor, Jordán a Vox macronyx. Chvilková nervozita z trčících mikrofonů, reprobeden, zesilovačů a kabelů všeho druhu byla přikryta radostným a spontánním zpíváním, které dokážou jen děti. A nejen zpívání, ocenění si zaslouží i všechny jejich doprovodné nástroje od zobcových fléten, příčných fléten přes basovky, housle, kytary a také bubínky a bonga všeho druhu.

     Po dětských sborech pak Vašek Šašek všechny přítomné občerstvil svými osobitými písněmi, které vycházejí z vlastních prožitků, básní a nevšedních příběhů. I když si musel na poslední chvíli zapůjčit kytaru od Míry Smolky, nic to neubralo na silném vyznění jeho písniček.

    Odpoledne pak patřilo kapelám Memento, Quo Vadis a Filia, kteří naplnili a u mnohých i předčili už tak vysoké očekávání, takže hudební a duchovní zážitek, který se protáhl téměř do sedmé hodiny večerní, byl opravdu skvělý. Doprovodný program v podobě tvořivé dílny všeho druhu byl pro děti vítaným zpestřením. Každý, kdo chtěl, si vyrobil a odnesl malou ozdobu nebo korálkový ornament domů.

    Jsem rád, že se mohla do tohoto festivalu zapojit i scholička dětí z naší farnosti, která vystupuje pod jménem Vox macronyx, podobně i Quo Vadis, kteří jsou v naší farnosti doma a stejně tak i Vašek Šašek. Určitě se budeme všichni těšit na další festivalový ročník.

-frh-